Kun ottaa päähän, niin ottaa sitten kaikki mahdollinen..

Meidän koirakerholla on tulossa joulukuussa agilitykisat. Haluaisin osallistua molempien koirien kanssa, kun se olisi tämän vuoden puolella viimeinen ja ainut mahdollisuus kisata Pirkanmaalla. Mutta kun meidän kerholla on tämmöinen hieno sääntö tai "suositus", että jos kisaat omissa kisoissa, niin sitten pitää olla myös talkoolaisena töissä osan päivää. Kaksipäiväisissä kisoissa se on ok, kisaan itse toisena päivänä ja talkoilen toisena. Mutta miten ihmeessä järjestät asian, kun on yksipäiväiset kisat? Jos kisaat kahden koiran kanssa, jotka ovat vielä eri kokoluokissa. Sulla menee hirveästi aikaa koirien ja itsesi lämmittämiseen, kaksi eri koiraa suorittaa kaksi eri rataa= neljä suoritusta, neljä rataantutustumista. Jännityksen takia et pysty yhtään mihinkään keskittymistä vaativaan talkootyöhön. Sitten kun omien koirien suoritukset on ohi, niin sittenhän voisit auttaa? Ja laittaa ne koira-rassukat kylmään autoon pakkaseen moneksi tunniksi? Ei kiitos. Jos veisi koirat välillä kotiin ja tulisi sitten töihin? Joo, mutta kisat on Hämeenkyrössä ja ajomatkoihin menee 1,5 h edestakaisin. 

Miksei toko-ihmiset voi talkoilla agikisoissa, ja agi-ihmiset tokokisoissa. Tai miksei ne aloittelijat tai kisaamattomat voi talkoilla? Mä olen kyllä tasan tarkkaan tehnyt talkoovelvoitteen vaatimat työtunnit, mutta auta armias jos ilmoittaudut kisoihin, mutta et töihin! Hienojen sääntöjen takia jätän todennäköisesti menemättä kisoihin, mutta "kostoksi" en kyllä mene talkootöihinkään. Vedän peiton korviin ja seuraan kateellisena kun treenikaverit kisaa 3-luokassa.

EDIT: Ilmoittauduin Blondin kanssa Pro Caniksen agility-viikonloppukurssille 24. - 25.11. Mouhijärven Pro Canis-hallissa. Kouluttajina Maria Aaltonen ja Marko Mäkelä. Koulutus on 4 koiran pienryhmissä, ja ryhmän treeniaika on 2,5 h / päivä. Kiva päästä kuulemaan uusien kouluttajien vinkkejä ja näkemyksiä kirpun menosta. :o)