...olimme eilen. Blondi ei tykännyt rokotuksesta yhtään. Rimpuili ja sätki kuin sikaa olisi tapettu, kaksi ampullia rokotusta piti laittaa kun puolet meni harakoille. Vuositarkastuksessa todettiin, että neiti on oikein terve ja pirteä. :o) Silmät katsottiin väriaineella, silmätulehdushan niissä on, kuulemma aika paha. Silmätippoja saatiin kymmeneksi päiväksi.

Pommi yllätti taas positiivisesti. Vähän eläinlääkäriäkin varoitin, että Pommi ei kauheasti vieraista tykkää. Turhaan, lääkärikin totesi, että tuttujahan me jo ollaan... Pommin silmät katsottiin ensin päällisin puolin, sitten väriaineella ja lampulla, sen poskia paineltiin, korvia tutkittiiin, hampaat tarkastettiin, ikeniä ja kitalakea painettiin ja kurkunpää tarkastettiin. Pommi istui hoitopöydällä kylmän rauhallisena ja avasi suun kiltisti ammolleen kun lääkäri pyysi, eikä kertaakaan rimpuillut tai kääntänyt päätä pois! Lääkärikin oli vähän ihmeissään, ja totesi, että en ole kyllä näin kilttiä ja rauhallista koiraa vähään aikaan nähnyt. Pommi oli ihana! Se on ennenkin lääkärillä yllättänyt mut noin positiivisesti, jotenkin se tajuaa kai asian luonteen. Pommin silmissä ei ollut tulehdusta, vaikka luulin neitien saaneen saman silmätulehduksen. Pommin silmän alunen on kuitenkin turvonnut/siinä on paise, ja sen takia me lääkäriin mentiinkin. Lääkäri oli vähän ihmeissään asian kanssa, mutta diagnosoi paiseen sylkirauhastiehyeiden tulehdukseksi. Kuulemma ne sylkirauhaset ulottuu tonne poskeen saakka, ja tulehtuessa voi tulla poskeen paise. Lisäksi Pommin ikenessä oli sylkirauhasen kohdalla punaista ja suu haisi hieman pahalle. Antibiootit lääkäri määräsi, toivotaan diagnoosin olevan oikea ja niiden auttavan.

Muutama kriittinen sana minulla olisi tässä vaiheessa agilityn doping-säännöistä, pelkistä silmätipoista kun tupsahtaa 17 päivän kilpailukielto. :o(  Typerät säännöt, joita ei tietääkseni ole vielä yksissäkään kisoissa testattu, ei edes kesäkuun SM-kisoissa. Ja paljonko semmoinen testikin maksaa teettäjälle, josta käy kaiken maailman silmätipat ilmi?! En usko, että tuota dopingsäännöstöä kovin tarkkaan noudatetaan, jääköön luettavaksi tulevista postauksista mitä itse teen.

P.S. Olin elokuun lopulla kaverin polttareissa, ja kirjoitin blogiin, että söimme sushia miespöydästä. MTV3:n nettisivujen Helmi-osiossa on aiheesta juttu, kuvat ovat juuri noista polttareista. Käykää kurkkaamassa jos kiinnostaa täältä.