Pommin vaiva (eli sylkirauhastiehyeiden tulehdus) ei ole vieläkään parempi. Soitin eilen eläinlääkärille, ja odotetaan vielä loppuviikkoon, josko antibiootit purisi. Jos ei, niin uudestaan tutkittavaksi. Pommilla on siis semmoinen paise silmän alla, ja sen johdosta silmä sirrillään. Eilen koitin varovasti painaa sitä paisetta, ja siitä tuli jonkun verran jotain "mätää" Pommin silmään! Eli se ei purkaudu pois suun kautta, eikä posken kautta (ellei tehdä poskeen reikää), vaan menee ikävästi silmään silmän sisänurkasta. Auts. Säikähdin, ja laitoin Pommillekin Blondin silmätippoja. Blondi oli kerrankin iloisena vieressä, että "Joo, kiusaa välillä sitä äksyä!". Silmätipat on sen mielestä ehkä kamalinta maailmassa. Tänään saa Pommi jäädä kotiin huilimaan, ja otan agitreeneihin mukaan vain pikkuneidin. Uskon Pommin sunnuntaisen agikisoissa äksyilyn johtuneen osaksi stressistä ja silmävaivasta, niin levätköön nyt rauhassa. Myös T.lle täytyy määrätä totaalinen lelujen ja pallojen heittelykielto, se kun osaltaan varmaan stressaa Pommia.

Eilen olin taas Kaupinojalla uimassa. Vesi on enää 13 asteista, joten jos joku on ajatellut aloittaa avantouinnin tänä talvena, niin nyt kannattaisi jo ruveta käymään. Kovin pitkää matkaa siellä ei viitsi uida, rupeaa sormiin ja ranteisiin sattumaan. Nyt se vesi on jo niin kylmää, että henki salpautuu ja tulee se "hyytävä" olo ja verenpaineen muuttuminen. Vielä 15 asteisessa vedessä noita en huomannut, hassua. :o)

Syksyllä pitäisi aina aloittaa joku uusi harrastus. Mielellään toki liikuntaan liittyvä. Mulla ei kyllä valitettavasti aika riitä, hyvä jos ehdin vanhoja harrastuksia toteuttamaan. Kuntosalilla ei ole tullut käytyä koko kesänä... Kai ne Blondin hakutreenit voidaan laskea uudeksi harrastukseksi, koska ollaan päästy vasta kaksiin treeneihin mukaan, ja nyt pitäisi syksyn myötä aktivoitua. Meidän ryhmä on vaihtunut, ja treenipaikat on ehkä/toivottavasti hieman lähempänä. Valitettavasti se toinen kuuro koira ei ole enää meidän kanssa samassa ryhmässä, mutta yksi (vai kaksi?) tuttua parsonia kuitenkin on. Hakuliina, valjaat, heijastinliivi ja otsalamppu mulla on jo odottamassa perjantaita. Vielä pitäisi keksiä joku vilkkuva led-valo-systeemi, jonka voisin kiinnittää Blondin valjaisiin, että näkisin sen paremmin. Ja vastaavanlainen vilkkuva valosysteemi mulle itselle. Sillä mun on tarkoitus opettaa Blondille luoksetulokäsky "uudelleen". Tähän asti mä olen vain vilkuttanut, se on siis meidän "tule". Pimeässä mun ei ole oikeastaan tarvinnut käyttää aikaisemmin tota käskyä, Blondi kun on lenkillä aina remmissä. Nyt pitäisi siis opettaa "tule" käsky pimeässä, sitä värikästä (vielä hankkimatta olevaa) valoa heiluttaen. Jotenkin sen luoksekutsuliikkeen ja -valon pitää erota otsalampun valosta, mitäs värejä koirat erottaakaan? Erottaako ne punaisen ja kirkkaan valon eron?

tuotekuva