Aamulla kävimme koirien kanssa heti parin tunnin lenkillä, eli tutkimusretkellä. Nykyisin on niin vaikea päästä päivänvalolla lenkille, tuo työ kun häiritsee pahasti vapaa-aikaa. Nyt sitten otimme ilon irti harmaasta ja sateisesta ilmasta, ja kävimme tutkimassa lähimaastoja. Lähtö olikin aika tapahtumarikas! Meidän rappukäytävässä ulko-oven sisäpuolella oli musta kissa. Ihan yksin ja vapaana. Onneksi talossamme on myös takaovi, se oli tällä kertaa kissan pelastus. Kävimme mm. katsastamassa lähimmän koirille sopivan uimarannan noin ensi kesää odotellessa. ;o) Emme eksyneet tällä kertaa, alan siis pikkuhiljaa hahmottamaan tätä seutua. Kun yhdellä puolella menee moottoritie, toisella junarata ja kolmannella on mustavuori, niin ne toimivat aika hyvin maamerkkeinä, jopa minulle. Tänään talsimme lähes koko lenkin ajan Nokian puolella, eli Tampereen ja Nokian raja on tuossa ihan meidän nurkilla.

Kävin tänään kaupungilla jouluostoksilla, muutaman muun ihmisen seassa. ;o) Visa vinkui ja olin tosi tehokas, parissa tunnissa löytyi lahja viidelle ihmiselle ja itselle uusi kalenteri, meikkivoide, neuletakki ja hanskat. Viime vuosina olen viettänyt joulua aika paljon ex-mieheni perheen parissa. Sinne kokoontuu suuri joukko sisaruksia, niiden puolisoita, lapsia, mummoja, kaneja, koiria, kissoja yms. Ruokaa on kuin komppanialle ja lahjoja jaetaan aivan järkyttäviä määriä. ;o) Nyt onkin ollut vähän vaikea päättää, että ostanko heille edelleen joululahjat, vai mitä? En ole sinne menossa tänä vuonna, vaikka ihan hyvissä väleissä heihin olen. En tiedä meinaavatko he hankkia minulle jotain, se tieto tietysti helpottaisi omaa päätöstäni... Taidan hommata lahjan vain kummitytölleni ja anopille. Muille voisin väsätä sellaisen yhteisen suuren herkkukorin. Se on aika surullista kuinka paljon avioero vaikuttaa myös muihin ihmissuhteisiin. Ex-puolison sukulaisiin kun on pitänyt yhteyttä synttäreillä, sukujuhlissa, jouluna, kesällä mökillä yms. Nyt jää nuo tapahtumat väliin, ex:än kanssa kun en halua mihinkään samoihin juhliin mennä.

Alla pari kuvaa koirista. Tuosta ylemmästä näkyy koirien lempipaikka täällä asunnossa. Olohuoneessa on tuollainen aika korkea ikkuna, ja sen edessä on nojatuoli. Koirat ovat vallanneet tuon tuolin, ja katselevat siitä ulos päivisin yksin ollessaan ja muutenkin. Istumajärjestyskin on aina tuo sama, Pommi selkänojalla ja Blondi käsinojalla. ;o)

292788.jpg

 

292789.jpg